FAQ

Veelgestelde vragen


Because answers exist only to questions

Wij hebben de meest gestelde vragen samengesteld voor jou. Als je andere vragen hebt, kun je gebruik maken van het contactformulier.

Get in touch!

Algemene vragen
Lever je alle foto’s die gemaakt worden?
Nee dat doen we niet. Wij elimineren dubbele beelden, testopnamen, verkeerde ingestelde beelden, of beelden met een slechte uitdrukken, zodat wij enkel en alleen jullie de mooie beelden geven. Uiteraard delen wij alle foto’s die aan de standaarden voldoen en die een mooi beeld kunnen geven van de shoot of jullie bruiloft!

Kunnen we ook de RAW bestanden krijgen?

Kort en simpel: nee, dit kan niet.

Hoelang duurt het voor ik de foto’s krijg?
Dat hangt af van het type shoot dat je selecteert. Normale fotoshoots worden altijd binnen 2 weken geleverd. Bruiloften gaan in overleg met het bruidspaar.

Stijlvragen
Wat is je fotografiestijl?
Ik heb een unieke stijl fotografie. Ik houd van creatieve belichting, unieke perspectieven en hoeken en een mooie nabewerking. Daarnaast worden de meeste momenten spontaan vastgelegd. Ik vind het altijd belangrijk dat jullie als klant uiteindelijk tevreden zijn met de foto’s. De stijl en nabewerking kunnen dus altijd vooraf besproken worden.

Kan ik voorbeelden sturen / laten zien van de stijl die ik mooi vind?
Natuurlijk kan dit. Ik vind het belangrijk dat jij / jullie uiteindelijk blij zijn met de foto’s. Mocht je bepaalde foto’s in gedachte hebben of een specifieke stijl, laat het me vooraf weten, zodat we dit kunnen bespreken.

Wat kunnen we voor video verwachten?
Op ons Youtube Kanaal staan wat video’s die we recent hebben gemaakt. De video’s zijn in dezelfde kleurstijl bewerkt als de foto’s en een film van jullie bruiloft duurt ongeveer tussen de 3 en 5 minuten. Er is een mogelijkheid om zelf een liedje te kiezen, maar dat kunnen wij ook voor je doen.

Vragen over de bruiloft
Wanneer moet ik een trouwfotograaf boeken?
Zodra jullie je trouwdag weten, kun jullie een trouwfotograaf boeken. Het is altijd verstandig om dat zo snel mogelijk te doen. Get in touch ons om te vragen of we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdatum.

Hoe boek ik een trouwfotograaf?
Om een trouwfotograaf te boeken is het belangrijk om je trouwdatum eerst vast te leggen. Daarna kun je contact met ons opnemen om te kijken of we beschikbaar zijn op jullie trouwdatum. Lees onze werkwijze om erachter te komen hoe alles in werking gaat van de eerste kennismaking tot aan het doorbladeren van jullie trouwalbum.

Waar fotografeer je bruiloften? Ook in het buitenland?
Ik ben beschikbaar voor bruiloften in heel Nederland, maar ook in het buitenland. Neem contact op om hierover meer te weten te komen.

Hoeveel uur hebben wij een trouwfotograaf nodig op onze trouwdag?
Dat hangt af van jullie trouwdag. Gemiddeld zijn wij altijd 10-12 uur aanwezig op een trouwdag. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen we samen jullie dag doorlopen en bespreken hoe lang wij aanwezig zijn op jullie bruiloft.

Is een fotograaf en een videograaf te druk?
Nee hoor, wij zijn zo ontzettend op elkaar ingespeeld dat we elkaar niet in de weg lopen. We geven elkaar beide de ruimte om het perfecte shot te maken. Juist doordat we elkaar zo goed kennen, vullen we elkaar aan met ideeën over de locatie en poses bijvoorbeeld.

Ik heb op mijn trouwdag tussen de evenementen tijd over. Moet ik daarvoor betalen?
De mooiste foto’s worden vaak juist genomen op de momenten dat het even wat rustiger is. Ik ben aanwezig van de begintijd tot de eindtijd dat jullie dit graag willen. Ik maak vaak tussendoor ook foto’s en zal dan ook de hele tijdsduur in rekening brengen.

Juridische vragen
Welke rechten heb ik op de digitale afdrukken?
Je hebt recht om beelden opnieuw af te drukken wanneer je maar wilt. Je mag echter niet de foto’s met winst verkopen of publiceren zonder schriftelijke toestemming van Shots by Charlotte. Je kunt de beelden op social media altijd delen met bronvermelding.

Vragen over apparatuur
Welk type camera / apparatuur gebruik je?

Wij gebruiken met name de Nikon Z6II-serie camera. Ik heb meerdere camera’s en lenzen om zo op elke gelegenheid mooie foto’s af te leveren. Collin filmt met een Nikon Z6II, de nieuwste DJI gimbal en we nemen indien gewenst onze nieuwste DJI drone mee.

Get in touch!