Zwangerschapsshoot

Zwangerschapsshoot Fotograaf & Videograaf


It was the tiniest thing I ever decided to put my whole life into.

Zwangerschapsfotoshoot: Het vastleggen van het aanstaande Moederschap

Welkom bij onze pagina voor zwangerschapsfotografie, waar we de wereld van zwangerschapsshoots, hun betekenis en hoe je het meeste kunt halen uit deze kostbare tijd in je leven zullen verkennen. Zwangerschap is een prachtige reis vol verwachting en vreugde, en een zwangerschapsshoot is een prachtige manier om deze opmerkelijke fase vast te leggen. In dit artikel zullen we bespreken wat een zwangerschapsshoot inhoudt, waarom het belangrijk is, wanneer je het moet plannen en hoe je je kunt voorbereiden op een gedenkwaardige en betekenisvolle sessie. Wij zouden het super gaaf vinden om jou met zwangerschapsfotografie te helpen om de magie van het moederschap voor altijd te koesteren.

Wat Is een Zwangerschapsshoot?

Een zwangerschapsshoot is een professionele fotosessie die de unieke schoonheid en straling van een aanstaande moeder tijdens de zwangerschap vastlegt. Het is een moment om de wonderen van het leven te vieren en de transformatie van het lichaam van een vrouw te documenteren terwijl ze zich voorbereidt op de komst van een nieuwe toevoeging aan haar familie. Deze foto’s vereeuwigen de liefde, opwinding en verwachting die gepaard gaan met de zwangerschap en creëren blijvende herinneringen voor zowel ouders als het ongeboren kind.

Waarom Is Zwangerschapsfotografie Belangrijk?

Zwangerschapsfotografie is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste stelt het aanstaande moeders in staat om hun veranderende lichaam te omarmen en waarderen. Zwangerschap kan een mix van emoties met zich meebrengen, en een zwangerschapsshoot kan het zelfvertrouwen en de lichaamspositiviteit stimuleren. Ten tweede zijn deze foto’s een tastbare manier om de reis naar het ouderschap te documenteren. Jaren later kun je deze beelden opnieuw bekijken en het verhaal van het begin van je kind delen. Ten derde bieden zwangerschapsfoto’s de mogelijkheid om een band te creëren met je partner. Het is een tijd om na te denken over je groeiende gezin en herinneringen samen te creëren. Tot slot dienen deze foto’s als een prachtig geschenk voor je kind in de toekomst, waarin ze kunnen zien hoe enthousiast ze werden verwacht en gevierd voordat ze zelfs maar arriveerden.

Wil je meer weten over zwangerschapshoot, lees dan de blog verder onder aan de pagina.

zwangerschapshoot Shots by Charlotte
zwangerschapshoot Shots by Charlotte
zwangerschapshoot Shots by Charlotte
Reviews Zwangerschapshoot

What other people say

Victor & Saranda
Zwangerschapsshoot gedaan met Charlotte en Collin, een leuk koppel, fijne mensen om mee te werken en wat een prachtige foto’s! Enorm blij mee! Charlotte en Collin stellen je direct op je gemak waardoor alles als vanzelf gaat. Het was een super leuke ervaring en wij kunnen niet wachten op de volgende shoot met Shots by Charlotte!

Victor & Saranda
Jessie & Ruwan
Fantastische zwangerschapsshoot gehad bij Shots by Charlotte! Charlotte is een professionele zwangerschap fotograaf die onze bijzondere momenten perfect heeft vastgelegd. Blij met de prachtige foto's!

Jessie & Ruwan
 • Basic Zwangerschapshoot
 • euro249
 • Basispakket
 • * 1 uur fotografie op locatie
 • * 35 foto's in hoge kwaliteit
 • * inclusief kennismaking
 • * inclusief reiskosten 35 km om Den Bosch
 • * optioneel: video 50 euro
 • * optioneel: mini album 75 euro
 • Neem Contact Op
 • Zwangerschapshoot Actie
 • EUR299
 • Zwangerschapsshoot
 • * 1 uur fotografie & videografie op locatie
 • * 35 foto's in hoge kwaliteit
 • * 1 minuut video
 • * inclusief kennismaking
 • * inclusief reiskosten 35 km om Den Bosch
 • * optioneel: mini album 75 euro
 • Neem Contact Op
 • Zwangerschapshoot & Newbornshoot
 • euro499
 • Zwangerschap & Newborn
 • * 1 uur fotografie & videografie op locatie
 • * 35 foto's in hoge kwaliteit
 • * 1 minuut video
 • * inclusief kennismaking
 • * inclusief reiskosten 35 km om Den Bosch
 • * optioneel: mini album 75 euro
 • Neem Contact Op
Zwangerschapsshoot
This is for you…

Als jullie binnenkort gaan een kindje verwachten en op zoek zijn naar een fotograaf die jullie beide prachtig vast legt.


Als jullie op zoek zijn naar een fotograaf met een unieke stijl.


Als jullie op zoek zijn naar unieke momenten en herinneringen die ik tijdens de dag vast leg.


Als jullie al heel vaak of nog nooit samen voor de camera hebben gestaan. Het maakt bij ons niet uit!


Als jullie nog niet weten wat willen jullie willen, of juist heel goed weet wat je wil. Alles valt te bespreken!


Zwangerschapsshoot
Zwangerschapsshoot
Zwangerschapsshoot


Wanneer Moet Je Je Zwangerschapsshoot Plannen?

De ideale tijd om een zwangerschapsshoot te plannen, is meestal tijdens het laatste deel van het tweede trimester of het begin van het derde trimester, rond de 28e tot 34e week van de zwangerschap. In deze periode is je babybuik prominent aanwezig, en je voelt je waarschijnlijk comfortabel genoeg voor een fotoshoot. Wij raden wel aan om ruim van tevoren te boeken, aangezien wij meestal drukke schema’s hebben. We zullen vaak in de avond of op zondag proberen af te spreken omdat dat vaak goed uit komt voor iedereen. Houd er rekening mee dat elke zwangerschap uniek is, dus overleg even met ons om de perfecte tijd voor je shoot te vinden op basis van jouw individuele omstandigheden.

Wat je kan verwachten van Shots by Charlotte als  Zwangerschapsfotograaf

Het kiezen van de juiste fotograaf is cruciaal om de essentie van je zwangerschapsreis vast te leggen. Bij Shots by Charlotte krijg je een  professional met ervaring in zwangerschapsfotografie, omdat ze de nuances van belichting, poses en styling begrijpt die het beste werken voor aanstaande moeders. Hier zijn enkele tips:

Kijk eens naar ons portfolio, er zitten op dit moment meer trouwfoto’s tussen dan zwangerschapshoots, maar het geeft wel een heel goed beeld van onze stijl

Plan gerust een vrijblijvende online meeting om te bespreken wat je verwacht van de fotoshoot en om te zien of er een goede klik is tussen ons. Je kunt hier een meeting inplannen

Je Voorbereiden op Je Zwangerschapsshoot

Je voorbereiden op je zwangerschapsshoot is essentieel om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je sessie met ons haalt. Hier zijn enkele stappen om te overwegen:

Garderobe: Kies kleding die je babybuik benadrukt. Wapperende jurken, strakke tops en zwangerschapsjaponnen zijn populaire keuzes. Overweeg neutrale kleuren of zachte pasteltinten, omdat deze vaak de natuurlijke gloed van de zwangerschap aanvullen. Wij hebben ook een client closet waar je uit kan kiezen, maar we spreken elkaar vast nog voordat we de shoot gaan doen om dit kort te sluiten.

Rekwisieten en Accessoires: Sommige zwangerschapsshoots bevatten rekwisieten zoals babyschoenen, echografiefoto’s of gepersonaliseerde borden. Deze kunnen een persoonlijk tintje aan je foto’s toevoegen. Neem gerust mee wat voor jou belangrijk is, wij zetten graag alles naar jullie wens op de foto.

Locatie: Je kunt kiezen voor een buitenshoot in een schilderachtig bos of aan het strand, of een binnensessie in het comfort van je huis of eigen tuin. De keuze van de locatie kan de sfeer en stijl van je foto’s sterk beïnvloeden. Dit ligt vooral aan je eigen smaak; kijk eens rond op Pinterest en vind wat jij mooi vind, als je dit met ons deelt dan gaan we zoeken naar wat de beste locatie is voor jou zwangerschapshoot.

Haar en Make-up: Professioneel haar en make-up kunnen je algehele look verbeteren en ervoor zorgen dat je je zelfverzekerd voelt tijdens de shoot.

Poses: Wij zullen je begeleiden bij verschillende poses die je buik benadrukken en een gevoel van intimiteit creëren. Voel je echter vrij om eventuele ideeën of voorkeuren die je hebt in gedachten te delen, bijvoorbeeld door voorbeeldfoto’s te sturen, een moodboard te maken of je wensen uit te spreken tijdens onze online meeting.

Het Vastleggen van de Essentie van de Zwangerschap

Als bekwame zwangerschapsfotograaf weten wij de emoties en verbinding tussen aanstaande ouders vast te leggen. Wij zullen zich ons richten op het creëren van een ontspannen en comfortabele maar vooral gezelige sfeer tijdens de shoot. Enkele veelvoorkomende thema’s en stijlen in zwangerschapsfotografie zijn onder andere:

Natuurlijk en Spontaan: Deze foto’s proberen authentieke momenten en emoties vast te leggen. Vaak genomen in natuurlijk licht, stralen ze de schoonheid van het alledaagse uit.

Artistiek en Silhouet: Silhouetfoto’s kunnen ongelooflijk indrukwekkend zijn, ze benadrukken de contouren van je babybuik en creëren een gevoel van mysterie.

Familie-inclusie: Veel zwangerschapsshoots betrekken partners en broers en zussen, waarbij de eenheid van het groeiende gezin worden benadrukt.

Onze nabewerking stijl

Na je zwangerschapsshoot zullen wij de beelden zorgvuldig bewerken en retoucheren om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien. Dit proces kan kleurcorrectie, het verbeteren van details en het verzachten van huidtinten omvatten. Het doel is om een verzameling foto’s te creëren die de schoonheid en emotie van je zwangerschapsreis weerspiegelen. Onze stijl is erg bohemian / dreamy, zoals je kunt zien in ons portfolio. We kunnen natuurlijk ook editten op een stijl die jullie mooi vinden, maar in de basis is bohemian / dreamy wel onze core style.

Je Zwangerschapsherinneringen Behouden

Zodra je zwangerschapsfoto’s klaar zijn, is het tijd om te beslissen hoe je deze kostbare herinneringen wilt behouden en delen. Gangbare opties zijn onder andere:

Afdrukken en Albums: Overweeg het maken van een fysiek album of ingelijste afdrukken om in je huis te tonen. Deze tastbare items dienen als dagelijkse herinneringen aan deze bijzondere tijd.

Digitale Beelden: Digitale bestanden maken het eenvoudig om te delen met vrienden en familie via sociale media of e-mail. Je kunt ze ook gebruiken om aangepaste aankondigingen of bedankkaarten te maken. 

Wij kunnen zowel afdrukken als fysieke albums voor jullie maken. De mogelijkheden hiervoor bespreken we graag in een korte online meeting :). Bijna alles is mogelijk. De foto’s worden vanzelfsprekend in een mooie online galerij met jullie gedeeld zodat jullie de foto’s kunnen downloaden, de video krijg je via WeTransfer en plaatsen wij, mits jullie daar bezwaar op hebben, op Youtube.

Conclusie: Het Koesteren van de Magie van Het Moederschap

Ter afsluiting is een zwangerschapsshoot niet alleen bedoeld om foto’s te maken; het gaat erom de unieke schoonheid en betekenis van zwangerschap te vieren. Deze foto’s worden gekoesterde aandenkens en dienen als een getuigenis van de liefde en verwachting die de komst van je kleintje omringen. Of je nu kiest voor een klassieke, spontane of dromerige stijl, zwangerschapsfotografie stelt je in staat om dit buitengewone hoofdstuk in je leven vast te leggen en te bewaren, zodat je het voor generaties kunt koesteren. Dus, als je in de toekomst terugkijkt op deze beelden, word je herinnerd aan de opwinding, liefde en vreugde die je hart vulden tijdens deze magische periode in je reis naar het moederschap.

Wat Shots by Charlotte uniek maakt

Wat ons differentieert van andere fotograven is dat wij ons niet beperken tot x aantal fotos. Van ons krijg je gewoon álle bewerkte foto’s die mooi genoeg zijn om af te leveren. Als we 200 fotos schieten in jou sessie, en er zijn er 60 mooi gelukt, krijg jij er gewoon 60. Zijn er 45 goed gelukt? Dan worden het er 45. Maar je krijgt van ons dus in ieder geval álle mooie foto’s, zonder beperkingen en zonder dat je hoeft bij te betalen. 

En wat zou Shots by Charlotte zijn zonder video’s? Collin en Charlotte doen natuurlijke alle shoots samen, en daar kan de Zwangerschapshoot natuurlijk niet achterblijven. Naast alle mooie foto’s krijg je ook een prachtige video zoals hieronder. Afhankelijk van het beeldmateriaal duurt deze tussen de 50 seconden en 90 seconden. 

De prijs voor dit alles? Omdat wij in de fase zitten waarin we onze expertise willen verbreden en heel graag jullie shoot opnemen in ons portfolio, bieden wij deze service aan voor 159 euro. Een mooie prijs voor een mooi resultaat!

Neem Contact met Ons Op voor Jouw Zwangerschapsfotografie

Als je klaar bent om aan je zwangerschapsfotografieavontuur te beginnen, nodigen we je uit om vandaag nog contact met ons op te nemen. Wij hebben erg veel zin in het vastleggen van de essentie van aanstaand moederschap, zodat je een verzameling tijdloze en betekenisvolle beelden hebt om een leven lang te koesteren. Laten we samenwerken om een gedenkwaardige zwangerschapsshoot te creëren die jouw unieke reis naar het ouderschap prachtig vertegenwoordigt. Mis deze kans niet om de schoonheid van zwangerschap en de liefde eromheen te vieren. Klik hier om gratis een online kennismakingsgesprek in te plannen, of neem contact op via het contactformulier.

Met liefde en toewijding,

Charlotte & Collin