Fotografie kan best een "eenzaam" beroep zijn, dus laten we een leuke community maken!

Join onze Gratis Fotografie Community


Wij hebben onze fotografie business in 12 maanden van 5 bruiloften in 2022 naar 32 bruiloften in 2023 en 46 bruiloften in 2024 geschaald – en we helpen jou graag het zelfde te bereiken.

Voor beginners en gevorderden

Voor beginners is een community super handig om de kneepjes van het vak sneller te leren. Waarom zelf het wiel uitvinden als anderen je graag op weg helpen in de juiste richting? Voor gevorderden is het vooral leuk om een gevoel van “samen” te hebben. We werken al zo vaak alleen, wat collega’s in je telefoon om mee te sparren of gezellig mee te chatten maakt het beroep alleen maar leuker.

Antwoord op al je fotografie vragen

We hebben echt al veel meegemaakt met zijn tweeën, en veel ervaring met fotografie, bruiloften en ook op internationaal vlak hebben we al veel gedaan. Stel gerust al je vragen in de community, we helpen jou graag vooruit. We beginnen deze community met het idee “hadden wij dit jaren geleden maar”!

Gratis Styled Shoots

Al het begin is moeilijk – laten we je het makkelijker maken! We gaan binnen de community leuke Styled Shoots organiseren zodat jij prachtige marketing foto’s krijgt voor je bedrijf. Dit is waardoor wij ons bedrijf zo snel hebben kunnen schalen, dus gaan we dit ook voor jou organiseren zodat je een vliegende start hebt. Ook voor de niet-starters is dit super leuk, omdat het je portfolio prachtig aanvult.


De eerst 50 leden krijgen sowieso een super gaaf Lightroom Preset pakket met daarin een top basis voor romantische foto’s!

Join onze 100% gratis fotografie community, leer van ons en van anderen, win gratis Styled Shoots, Presets & One-on-One coaching. Ook geven we leuke online seminars waarin je ons en anderen alles kan vragen.

Join The Community


Onze community is op Discord – een super handige app voor zowel PC als iPhone / Android. Als je onze community joined moet je even een gratis account aanmaken maar dat is in 10 seconden gebeurd.

Wie is Shots by Charlotte

Hey! It's me, Charlotte


Hello it is me, Charlotte. Leuk je te ontmoeten. Laat ik mezelf even voorstellen! Ik ben de fotograaf en samen met Collin (mijn fiancé) contentmaker achter Shots by Charlotte! Woonachtig in Nederland & Ierland, maar wereldwijd actief als fotograaf.

Naast fotograaf ben ik ook al weer 4 jaar werkzaam bij Google in Dublin als Account Executive. Mijn rol als Account Executive is om de grootste bedrijven van Nederland lange termijn growth-advies te geven.

Al deze kennis heb ik gebruikt om Shots by Charlotte ontzettend snel op de kaart te zetten, en deze kennis deel ik graag met jullie in de gratis community!

Join The Community


Het wiel zelf uitvinden is niet nodig

Geef je Business een Boost


Het lastigste van ons bedrijf laten groeien, is dat we alles alleen wilden doen. En dan hadden we zélfs elkaar nog – plus alle kennis van Business Growth als Account Executive bij Google. Maar wat ging het snel, en dat kan jij ook. Je hebt alleen wat hulp van buitenaf nodig, want niemand kan alles zelf.

En naast dat we full-time Weddings fotograferen, hebben we er beiden ook nog een full-time baan langs. Collin met zijn eigen bedrijf en Charlotte dus bij Google – en ja, in het buitenland.

Als we willen dat er één ding is dat je opsteekt van de laatste twee alinea’s is het dat jij jouw fotografiebedrijf kunt schalen zoals wij dat doen, en dat leren wij jou graag in onze gratis community met leuke live online seminars. Een plek waar je al je vragen kunt stellen, en waar jij kan leren te groeien met je bedrijf. Een plek waar je collega’s voor het leven zult ontmoeten.

Leren, groeien, gezelligheid en portfolio opbouwen – laten we het samen doen 🙏 En niet te vergeten: het is gratis.

Join The Community


Een closing rate van 96%

Leren communiceren


De aller belangrijkste skill in het leven is praten met anderen. Als je goed kunt praten, kun je jezelf verkopen.

Door veel feedback te vragen aan al onze klanten waarom ze juist voor ons kozen, en niet voor een ander, was omdat wij het fijnere gesprek hadden met de klant.

– Waren we de goedkoopste? Nee
– Waren we de meest ervaren? Zeker niet!
– Hadden we de aller duurste lenzen? Natuurlijk niet

We waren gewoon menselijk. En echt, en oprecht.

Hier gaan we het in de seminars ook veel over hebben: als je een potentiele klant hebt, close hem dan. Niet 5 gesprekken met klanten hebben om één job te landen, maar 5 gesprekken hebben en 5 keer binnen 5 minuten een appje krijgen dat er voor jou gekozen wordt.

Join The Community


Wat kan je verwachten?

Waarom een community zo leuk is


Het laten groeien van Shots by Charlotte was natuurlijk super leuk omdat ik het samen kon doen met mijn partner Collin, maar zonder hem zou het best wel een lonely journey zijn geweest. En ik kan begrijpen dat veel fotograven niet als koppel werken, maar alleen. Toen Collin en ik het er het laatst over hadden wat we eigenlijk echt tijdens onze reis van ons bedrijfje miste, was het wel collega’s.

Nou konden we natuurlijk geen collega’s tevoorschijn toveren, maar het idee om een community te starten waar fotograven elkaar advies kunnen geven, ahaa-momenten kunnen delen, en gewoon leuk met elkaar kunnen chatten leek ons wel een heel erg leuk alternatief!

Wij hopen dat jullie dit net zo leuk lijkt als ons. We gebruiken als platform Discord. Het voordeel van Discord over Facebook is dat we alles veel gestructureerder kunnen houden, lekker casual kunnen chatten, en leuke online samenkomsten kunnen opzetten waar mensen kunnen presenteren en vragen kunnen stellen.

Join The Community


Hoe zit het met die

Styled Shoots


Laten we eerlijk wezen, het meeste werk dat ik heb gekregen is doordat ik mooie foto’s had op plaatsen waar mensen bijna nooit trouwen: International wedding shoots. Deze styled shoots worden overal op het internet aangeboden, van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s. Wij hebben er meerdere (nu totaal zo’n 12) gedaan in alle prijsklassen. Hier hebben we veel van geleerd, en deze kennis willen wij nu inzetten om jullie mee te nemen, maar dan zónder de bank te breken.

Bij ons maakt iedereen elke maand kans op een gratis styled shoot. We gaan deze sowieso in Wedding settings doen, maar we gaan actief op zoek naar stellen die graag een Maternity of zelfs een Newborn shoot zouden willen doen met meerdere fotograven.

Het enige wat jij hier voor hoeft te doen is een actieve member van de community te zijn, een bot houd automatisch iedereen zijn activiteit bij, en hoe actiever je bent geweest, hoe meer kans je maakt om uitgenodigd te worden tot de Styled Shoots. We zullen de groepjes per keer tot maximaal 8-12 personen houden zodat het niet te druk wordt.

Tijdens de pauze sessies gaan we een leuk cafeetje opzoeken waar we even kunnen bijkomen, en hier zullen we mini-masterclasses houden over onderwerpen die jullie zelf kunnen aandragen. Zo kunnen we dus shooten én jullie allemaal wat leren, met antwoorden op vragen die jullie zelf van te voren insturen.

Natuurlijk wordt het ook gewoon heel erg gezellig en maken we nieuwe vrienden / collega’s voor het leven!

Join The Community